Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Sauvignon Blanc Pian Craie DOC 2019, Il Falchetto

Sauvignon Blanc Pian Craie DOC 2019, Il Falchetto

DKK 145,00

Om vinen

Stokkene til denne vin gror ved byen Agliano Terme i jord med kalksten. Markerne har her et mikroklima, som giver vinen en intens mineralitet og frugtighed. Druerne høstes i hånden og transporteres tilbage til vingården i små 15 kg kasser så druerne ikke beskadiges under deres egen vægt. Vinen laves primært på ståltank, men 10 % af vinen lagres i flere måneder på gæren i egefade.

Farven er gul med grønne toner. Duften er frisk og frugtig med hyldeblomst, akacieblomster, rød grapefrugt og passionsfrugt suppleret af ganske fine cremede noter der stammer fra fadet. I munden identificeres straks den fine og elegante Sauvignon Blanc drue, der markerer sig med smag af passionsfrugt og hyldeblomst, der er i perfekt balance med den mundvandsdrivende syre. Pian Craie er en virkelig frisk vin med en god fylde, hvor smagen bliver længe i munden.

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 5/7 points - se anmeldelse her..
"Smagen er bare så blød, at de normalt typiske karakteristika for Sauvignon Blanc ryger i en smule i baggrunden til fordel for denne bløde, lækre og runde smag, hvor der dog kommer lidt mineralitet samt en snert af lidt bitter grapefrugt. 91 point."

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sauvignon Blanc
Drikkemoden
2022-25
Anbefales til
Fisk, skaldyr, aperitif
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på