Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Indigeno Trebbiano IGT 2020, Chiesa del Carmine

Indigeno Trebbiano IGT 2020, Chiesa del Carmine

DKK 105,00

Om vinen

Druerne til denne vin gror i en højde på 260-295 meter. Jorden er kalkholdig med kvarts og andre sten, og marken har en syd- vestvendt position. Der laves 10.000 flasker om året af denne vin.

Vinen er strågul, og den har en kompleks bouquet af urter med en speciel tomatnote. Smagen er sprød og mineralsk med noter af citrus, pære og tropiske stenfrugter. Den fine syre giver denne vin en mundvanddrivende effekt, så man får lyst til et glas mere.

Vinen er ikke fadlagret, men er lagret nogle måneder på flaske inden frigivelsen.

Om producenten

I det der engang var en forladt dal ved foden af Tezio bjerget er bygninger og jorde ved den gamle kirke fra 13-tallet blevet renoveret og revitaliseret for at skabe Chiesa del Carmine.


Selvom der var vinstokke på ejendommen var de ikke brugbare, og i 2011 gik ejerne i gang med at plante nye stokke, så der i dag er 5,7 ha. med vinstokke. De er plantet med en tæthed på 5000 stokke/ha. og dyrkes efter Guyot metoden. Markerne ligger i en højde på 270-325 meter over havet. Udover 2,2 ha lokal Trebbiano er der 1 ha. Sangiovese, 1 ha. Sagrantino, 1 ha. Merlot og 0,5 ha. Cabernet Sauvignon.


Dyrkningen følger økologiske principper i såvel vinmarken som i vineriet, med en særlig fokus på jordkvaliteten. Om vinteren plantes et dækkende lag af hestebønner mellem vinstokkene, og de pløjes ned i jorden om foråret sammen med afskåret løv fra vinstokkene.

Læs mere om producenten her ...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"I munden er der også godt med bitter lemon, citroner og umodne, grønne æbler, meget ren, mineralsk og frisk … hele vejen igennem med denne lette bitterhed, som bare holder og giver vinen et klart, rent og tørt bid. 91 point."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Trebbiano
Drikkemoden
2022-2025
Anbefales til
Hvidt kød, skaldyr, pastaretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6