Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF CHIESA DEL CARMINE

Traditionel, enkelt og kompromisløst


ANTAL HEKTARER MED VIN: 5,7 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Sangiovese, Sagrantino, Trebbiano Indigeno, Merlot, Cabernet Sauvignon

Om Chiesa del Carmine

I det der engang var en forladt dal ved foden af Tezio bjerget i Umbrien er bygninger og jorde ved den gamle kirke fra 13-tallet blevet renoveret og revitaliseret for at skabe Chiesa del Carmine.


Selvom der var vinstokke på ejendommen var de ikke brugbare, og i 2011 gik ejerne i gang med at plante nye stokke, så der i dag er 5,7 ha. med vinstokke. De er plantet med en tæthed på 5000 stokke/ha. og dyrkes efter Guyot metoden. Markerne ligger i en højde på 270-325 meter over havet. Udover 2,2 ha lokal Trebbiano er der 1 ha. Sangiovese, 1 ha. Sagrantino, 1 ha. Merlot og 0,5 ha. Cabernet Sauvignon.


Dyrkningen følger økologiske principper i såvel vinmarken som i vineriet, med en særlig fokus på jordkvaliteten. Om vinteren plantes et dækkende lag af hestebønner mellem vinstokkene, og de pløjes ned i jorden om foråret sammen med afskåret løv fra vinstokkene.


Ønologen Giovanni Dubini, der er ejer af vinproducenten Palazzone, har samarbejdet med Chiesa del Carmine siden den første årgang i 2013. Han er kendt for sin evne til at udtrykke Orvieto’s unikke terroir i vinene, og lægger særlig vægt på druernes kvalitet, så alle druer plukkes i hånden. Gæringen finder sted i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke og vinen lagrer i enten rustfri tanke eller i egetønder af fransk eg afhængig af vintypen.


Vinene fra Chiesa del Carmine er grundlagt på en vision om at genskabe de historiske og traditionelle vine i dalen med særligt udgangspunkt i den lokale Trebbiano drue. I sit arbejde stræber Giovanni efter at fortolke og afdække den særlige karakter i Chiesa del Carmine dalen, og skabe vine som simpelthen lader stedet tale for sig selv.

Vine de producerer

Indigeno Trebbiano Umbria Bianco IGT
Il Campanile Umbria Rosso IGT
Rosso del Carmine
Bell’Angelo
Rosa della Chiesa Umbria Rosato IGT
Rosabella della Chiesa Umbri Rosato IGT

Vine fra Chiesa del Carmine

Indigeno Trebbiano IGT 2020, Chiesa del Carmine

DKK 105,00

Rosa della Chiesa IGT 2021, Chiesa del Carmine

DKK 109,00

Bell'Angelo IGT 2019, Chiesa del Carmine

DKK 115,00

Campanile IGT 2019, Chiesa del Carmine

DKK 129,00