Campanile IGT 2019, Chiesa del Carmine
Om vinen
Denne vin er hovedsageligt lavet på Sangiovese og Merlot samt en indfødt druesort fra Umbrien. Vinstokkene er dyrket efter bæredygtige metoder ved anvendelse af dyrkningssystemet Guyot.
Druerne høstes manuelt med udvælgelse af klaserne i perioden fra midten af september til slutningen af oktober. Temperaturkontrolleret alkoholisk gæring i rustfri ståltanke med maceration på skindet. Vinen overføres til små 225-liters franske egetræsfade, hvor den modner i ca. 9 måneder. Efterfølgende lagring på flaske i et par måneder.
Produktionsområde: Bakke med højde 270/325 meter over havets overflade og sydvestlig eksponering. Jorden er ler med kalksten, alberese og kvartssedimenter.
Vinen har en rubinrød farve med en kompleks og fin bouquet. Saftig, intens og vedholdende i munden. En vin med stor typicitet.
Om producenten
I det der engang var en forladt dal ved foden af Tezio bjerget er bygninger og jorde ved den gamle kirke fra 13-tallet blevet renoveret og revitaliseret for at skabe Chiesa del Carmine.
Selvom der var vinstokke på ejendommen var de ikke brugbare, og i 2011 gik ejerne i gang med at plante nye stokke, så der i dag er 5,7 ha. med vinstokke. De er plantet med en tæthed på 5000 stokke/ha. og dyrkes efter Guyot metoden. Markerne ligger i en højde på 270-325 meter over havet. Udover 2,2 ha lokal Trebbiano er der 1 ha. Sangiovese, 1 ha. Sagrantino, 1 ha. Merlot og 0,5 ha. Cabernet Sauvignon.
Dyrkningen følger økologiske principper i såvel vinmarken som i vineriet, med en særlig fokus på jordkvaliteten. Om vinteren plantes et dækkende lag af hestebønner mellem vinstokkene, og de pløjes ned i jorden om foråret sammen med afskåret løv fra vinstokkene.
Læs mere om producenten her ...
Det siger anmelderne om vinen
Houlberg: 5/7 stjerner - læs hele anmeldelsen her...
"Det
bakkes godt op af en frugt med hindbær, ribs og tranebær, tørre
tanniner der lige bider, vrinsker og er mørkere, hvorfor man kunne
forledes til at tro, at der i de sidste 30% kan være en smule
Sagrantino, der har et bæst af et tanninbid, men her spiller alt
alarmerende godt sammen og det giver en rigtig fænomenal italiensk vin. 94 point."
London Wine Competition - Guld medalje