Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Viognier Umbria IGT 2019, Madonna del Latte

Viognier Umbria IGT 2019, Madonna del Latte

DKK 139,00

Om vinen

Denne sjældne drue vinder på sin sensuelle duft og elegante noter af citrus, fersken og abrikos. Den mest berømte Viognier kommer fra Condriu området I Rhonedalen. Det var romerne, der tog den med til Rhone, mere præcist var det Kejseren Marcus Aurelius, der beordrede dyrkning af sin favoritdrue. Selv i Rhone har udviklingen gjort at druen blev erstattet med druevarianter, der egnede sig bedre til masseproduktion, og i 1970 var der kun 14 ha tilbage. Siden er druen blevet genopdaget og dyrkes nu også i Østrig, Tyskland og i den nye verden.


Der er 2 forskellige stilarter indenfor Viognier vine. Mange vinmagere er inspireret af den fede, cremede, fadlagrede stil som kendetegner Rhone, medens andre foretrækker en mere slank og elegant stil, hvor vinen gærer i ståltanke.

Denne vin er en glimrende repræsentant for den slanke og elegante stil, hvor den vulkanske jord tilfører en diskret mineralitet, der kombineret med en behagelig syre, fine eksotiske frugt noter og delikate hints af urter skaber en unik vin, der er i perfekt balance.

Producenten

Den gamle vingård ligger i bakkerne mellem Orvieto og Bolsenasøen, og er siden 2000 ejet af Manuela Zardo og Hellmuth Zwecker. Efter at have rejst i hele Italien som mad- og vinskribenter fandt de her i Umbrien den ideelle lokation til at producere deres egen vin. Vinplanterne vokser lystigt op til 450 meters højde på skråningerne med næringsrigt, sandet vulkansk jord, hvor de nyder godt af masser af sol og god ventilation.

Der produceres kun 20.000 flasker per år på 4 hektar. Der høstes kun 1 kg druer pr. vinplante, hvilket er ekstremt lidt.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 4/7 stjerner - læs hele anmeldelsen her...

"Smagen er mere udtryksfuld, ganske tør, sød, urtet og mineralsk med lemon bitterhed, måske endda let grape. Vinen har slet ikke samme fedme som en Condrieu, men her klart mere slank, stringent med jernagtige eller mineralske elementer."

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Viognier
Drikkemoden
Nu --> 3 år
Anbefales til
fisk, krydrede retter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6