Brunello di Montalcino DOCG 2012, Voliero

DKK 300,00

Om vinen

Andrea Cortonesi opkøber druerne til denne vin fra to forskellige vinmarker: Castelnuovo og Sant’Angelo, der begge er placeret ved Canalicchio i den nordlige del af Montalcino. Modsat hans kendte Brunello Uccelliera, hvor druerne vokser i 150 meters højde over havets overflade, så vokser druerne han bruger til Voliero-vinene i 350 meters højde. Der laves kun 500 kasser om året af denne vin. Vinen er lagret i store slavonske egefade i 30-36 måneder afhængig af årgangen.

Bouqueten besidder en uhørt dybde af sensationelle duftindtryk. Her fornemmes syrlige kirsebær, hindbær og jordbær, men også mørkere toner som læder og tobak og florale elementer med blomster og vanilje.

Smagen er saftig og moden med krydrede noter, der gør smagen voluminøs og bredskuldret. De lyse tanninerne og syren står knivskarpt og giver en mundvandsdrivende fornemmelse. Her forenes vinens maskuline træk i en smuk finale med smukke, lette og feminine udtryk. Som vinenes svar på ægte florentinsk renæssancekunst tegner denne skønne Brunello i Andrea Cortonesis hænder et perfekt malerisk billede på, hvad Sangiovese kan, når det er bedst.

Læs mere om vinen her...

Producenten

Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.

Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 6/7 stjerner - se anmeldelse her.. 

"men er helt pjattet med den modne, lyse frugt. Det smager stjernegodt."

Flaskehalsen - 5/6 stjerner - 94 points - se anmeldelse her..
"Det er rigtig flot, komplekst og en vin, man bare ønsker at bruge timer på at gå på opdagelse i."

- Robert Parker: 94+ points.

- Wine Spectator: 92 points.

- James Suckling: 91 points.

- Vinous: 91 points.

Årgang
2012
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2018-2028+
Anbefales til
Kraftige kødretter, gerne stegt, grillet eller braiseret med lam, svin, kalv og oksekød. Husk toscanske krydderurter, hvidløg, parmasan og pesto.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Primitivo IGT 2019, Sampietrana

Barbera d'Alba DOC 2020, Renato Corino

Carlone Primitivo, 2017, Sampietrana

Monferrato DOC Rosso "Bricco Castagna" 2018, Piero Bussi