Brunello di Montalcino DOCG 2016, Voliero

DKK 360,00

Om vinen

Andrea Cortonesi opkøber druerne til denne vin fra to forskellige vinmarker: Castelnuovo og Sant’Angelo, der begge er placeret ved Canalicchio i den nordlige del af Montalcino. Modsat hans kendte Brunello Uccelliera, hvor druerne vokser i 150 meters højde over havets overflade, så vokser druerne han bruger til Voliero-vinene i 350 meters højde. Der laves kun 600 kasser om året af denne vin. Vinen er lagret i store slavonske egefade i 30-36 måneder afhængig af årgangen.

Næsen på denne vin er uhyre kompleks. Frugtnoterne giver sammen med den lyse farve et indtryk af lethed og elegance. Syrlige kirsebær vælter op af glasset, mens noter af sødlig jordbærsaft elegant mikses sammen med de florale noter af rosenblade og lavendel. Vinen har et nærmest æterisk udtryk, der ligger milevidt fra de tunge, mørke og modne frugtnuancer som ofte opstår i særdeles varme årgange. Her i årgang 2016 fremstår frugten klar, poleret og med en friskhed, man sjældent ser i Brunello. Bagved den friske frugt afgiver vinen skønne doserede noter af cedertræ, vanilie, sødlig pibetobak og syrlig balsamico. Det hele virker allerede nu utrolig afstemt og balanceret.

Den lyse og saftige frugt gør vinen drikbar allerede nu, mens de sekundære noter sammen med tertiære noter over de næste 10-15 år uden tvivl vil udvikle sig, tage til i intensitet og herved ”tage betydeligt på” i kompleksitet. Her i 2021 virker smagen ung og energisk. Den unge frugtsyre giver et vibrerende og nærmest sitrende udtryk og med et herligt syrebid. Andrea Cortonesis har med denne drømmeårgang skabt en vin med et eventyrligt udtryk. En vin som er drikkeklar allerede nu, men som man uden tvivl også vil belønnes 10-fold for at gemme yderligere i 5-15 år, og for de eventyrlystne måske endda endnu længere.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.

Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Jyllandsposten - 5/6 stjerner - 94 points 

"Andrea Cortonesi, der står bag Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate, er også manden bag Voliero. Druerne stammer ligeledes fra den sydlige del af zonen, blot fra højerebeliggende marker, og det mærker man i denne ret så fremragende vin. Den virker en smule slankere, har en stringent syre og samme uhyre harmoniske, rene og elegante væsen. Næsen er skøn. Facetteret og fuld af tørrede urter, tørrede rosenblade, læder, kamfer og en frisk, jordet kirsebærfrugt. Men det er dog især balancen i smagen, som imponerer. Alt står snorlige; den er fast og strunk. Den har det helt rigtige bid. En madvin først og fremmest, som med sikkerhed vil ældes med ynde. 94 point."


Houlbergs Vinblog: 6/7 points
- læs hele anmeldelsen her...

"Duftmæssigt er det fortsat sød tobak, smooth og inderlig med syrlige champignon, tørv, en stram italiensk, balsamisk syre, meget frisk og intens i frugten med syrlige kirsebær, tranebær, gær, tjære, mælkechokolade og trøfler."

- Vinous: 92 points

- Jeb Dunnuck: 95 points

- James Suckling: 94 points

- The Wine Advocate: 94 points

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2021-2036+
Anbefales til
Kraftige kødretter, gerne stegt, grillet eller braiseret med lam, svin, kalv og oksekød. Husk toscanske krydderurter, hvidløg, parmasan og pesto.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse