ESSENSEN AF VOLIERO

Et markant udtryk, ikke kun af et terroir og en druesort, men af en person der forstår at opfange deres nuancer.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 3 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - Integrated Agriculture
TYPER AF DRUER: Sangiovese, Merlot

Om Voliero

Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.

Få år senere lykkedes det Andrea at finde yderligere vinmarker i de højtbeliggende områder i Castelnuovo dell’Abate og Sant’Angelo i Colle, der ligger tættere på Ucceliera vinhuset, og disse har tilført druer til Voliero vinene siden 2009. Voliero’s vinmarker dyrkes med den samme opmærksomme og intuitive tilgang som i Podere Uccelliera. Druerne høstes manuelt, og i vineriet sikrer Andrea at renheden og friskheden fra højderne kommer i forgrunden. Gæringen med naturlig gær finder sted i rustfri ståltanke og vinene lagrer store fade af fransk og slovensk eg.

Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre. Som han siger det, er livet på landet ikke for alle; det vil tiltrække eller frastøde dig, karakteriseret som det er ved kollektivt hårdt arbejde og solidaritet, der udvikler et bestemt sæt værdier og etik i mennesker, som man ikke bare lærer på en handelsskole. Han ser det som sit ansvar at medvirke til at bevare kulturarven i denne del af Toscana for fremtidige generationer ved at ”forbedre den sådan at jeg kan sige, at jeg hjalp med at holde kulturarven i live for fremtiden.”

Vine de producerer

Voliero Rosso di Montalcino DOC
Voliero Brunello di Montalcino DOCG

Vine fra Voliero

Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero

DKK 149,00

Brunello di Montalcino DOCG 2016, Voliero

DKK 399,00