Chianti Classico Riserva DOCG 2017, Villa Pomona

Om vinen

Vi skal til den smukke by Siena, hvor Villa Pomona ligger på en bakke lidt nord for byen med en dejlig udsigt til Siena's tårne. Jorden er meget kalkholdig og giver vinen en god kompleksitet. Vinen lagres 15 måneder på fad og derefter 9 måneder i cementtank.

En Riserva der med sin længere tid på fad stikker en kende dybere i næsen. Lader man vinen stå og udvikle sig i glasset, begynder vinen at vise dens ægte ”Riserva-karakter”. Varme krydrede noter af peber, vanilje, soltørrede tomater og balsamico blander sig med den friske røde kirsebærfrugt. 

Som vinen rammer tungen, breder der sig i munden en vidunderlig smag af frugt, mørk koncentreret balsamico og lakrids. Fadet og alkoholen giver paletten en svag varme, som står i en smuk kontrast til den friske rødfrugt. En uhyre fokuseret syre tegner omridset af en palette, hvor frugt, tannin, syre og alkohol står med knivskarp præcision og herved får smagen til at fremstå meget stringent i munden.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Villa Pomona ledes af Monica, der byttede jobbet som dyrlæge ud med vinproduktion, og hun beskriver det som ”én af de mest vanvittige og mest vidunderlige beslutninger jeg har taget”. Hendes dedikation og indiskutable passion for håndværket skinner igennem i hendes vine.

I vinmarkerne lader hun græsset gro mellem rækkerne, og sår kløver og byg som dækplanter. Beskæring, udtynding, fjernelse og blade og høsten udføres manuelt, og i vineriet anvendes naturlig gær til den temperaturkontrollerede gæringsproces.

Læs mere om producenten her..


DKK 172,00
Årgang
2017
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2020-2028
Anbefales til
Kødretter på svin, lam og fjerkræ, pizza, charcuteri, tapas og ost.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse