Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barbaresco DOCG 2019, La Ca Növa

Barbaresco DOCG 2019, La Ca Növa

DKK 205,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra de 3 velkendte topmarker – Ovello, Montestafano og Montefico. Vinen er spontangæret – dvs. at der ikke anvendes andre gærceller end de naturligt forekommende på druerne. Herefter ligger vinen på fad i 18 måneder før den hældes på flaske.

Vinen har en flot granatrød farve. Duften er overstrømmende aromatisk med overbevisende Nebbiolo frugt og har noter af lys rød frugt, appelsinskaller, hvid peber og mint. Vinen har medium fylde og bløde tanniner, og en god syre og salte noter giver en god tør og saftig finish. 

Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med nebbiolo, resten med hhv. barbera og dolchetto.

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 6/7 points - NB: Anden årgang - læs hele anmeldelsen her...

"Vinen er dejlig lys og transparent i glasset, men duften er freaking fantastik med en læder, sådan nobel og dekandent duft, hvor der er sødme, tørrede roser, vanilje, ristede noter, ristede nødder, teaktræ, linolie, jordbær, hindbær og tranebær … nøj hvor det dufter godt ... Men for pokker … af en basis Barbaresco er det et vildt højt niveau."

Vinous: 93 point

Årgang
2019
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-28+
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent