Barbaresco DOCG Elisa 2019, Ada Nada
Om vinen
Unik vin med mikroproduktion på bare 4000 flasker. Vinstokkene til denne Barbaresco er over 40 år gamle og gror på kalkholdige marker omkring Rombone-området i Treisa - alle med sydlig eksponering. Jorden er gammel maritimt hævet havbund og undergrunden er rig på hvid mergel og en smule ler. Vinen er ufiltreret og ligger 18-20 måneder på fad efterfulgt af 6-8 måneders flaskelagring.
Vinen har en smuk og lys granatrød farve. Syrlige kirsebær og hindbær står flot op imod sarte noter af rosenblade, ristede hasselnødder, røg og og en anelse cedertræ. Syre og tannin står knivskarpt mens den mineralske kompleksitet er som hugget ud af en kalkstensklippe. Stor men ungdommelig Barbarescovin, der uden tvivl vil udvikle sig "fra larve til sommerfugl" over de næste 10 år.
Læs mere om vinen her...
Om producenten
Midt i "Langhes bjerge" i det bakkede landskab tæt ved byen Alba ligger vineriet Ada Nada. Det har det gjort siden 1919, hvor Carlo Nada grundlagde vineriet. Selvom vineriet hviler på stærke traditioner og over 100 års erfaring, så er det samtidig et vinhus, der har formået at følge med tiden.
Alt arbejde i vinmarken udføres med håndkraft. Der anvendes Ingen sprøjtemidler i marken - kun naturgødning. Alt arbejde i vinkælderen udføres med minimal menneskelig indgriben - dvs. der kun anvendes naturgær.
Læs mere om producenten her...