Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF ADA NADA

Sammenfletning af familie tradition og en definitiv respekt for naturen.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 9 ha
DYRKNINGSMETODE: Naturvin
TYPER AF DRUER: Arneis, Sauvignon Blanc, Moscato, Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Merlot

Om Ada Nada

Carlo Nada grundlagde vineriet i 1919 i Treiso i Piemont, men det blev først til Ada Nada 2 generationer senere da Gian Carlo indarbejdede sin hustru’s navn, og derved adskilte vineriet fra de andre familier med samme navn, som også producerede vin i området. Oenologen Gian Carlo blev senere suppleret med sin datter Anna Lisa og hendes mand Elvio, der arbejdede sammen med Gian Carlo i mere end et årti.

Vineriet er beliggende på den oprindelige ejendom, som Carlo købte, men over årene er dele af ejendommen blevet afstået i forbindelse med arv. Anna Lisa’s familie købte noget af jorden tilbage, og derudover er der tilføjet nogle vinmarker som Ervio har arvet fra sin familie. I dag har Ada Nada 9 ha med vinmarker på nogle optimale placeringer, herunder Valeirano- og Rombone markerne.

Selvom Anna Lisa og Elvio har drevet Ada Nada siden 2001, betød det uventede tab af Gian Carlo, at Elvio tog ansvar for såvel vineriet og vinmarkerne, men bliver supporteret af oenologerne Gianfranco Cordero og Ivon Picollo. Vinplanterne har en gennemsnitsalder på 40 år, undtagen de seneste plantninger af Merlot og Sauvignon Blanc. Arbejdet i vinmarkerne udføres med håndkraft, og hensigten er at støtte naturens livscyklus uden at presse den på noget tidspunkt. Elvio skyr sprøjtemidler og andre kemiske behandlinger, og jorden gødes med naturgødning hver andet eller tredje år. Hans tilgang med minimal indgriben omfatter også vineriet, hvor filosofien er at respektere, hvad der er blevet høstet. Gæringen foretages med naturgær, og hans Barbaresco lagres i 30 hektoliter slavonske fade, og ved særlige vine som ’Valeirano’ i franske egetønder.

Anna Lisa og Elvio har 3 døtre, Elisa, Serena og Emma. Deres håb er at de vil blive den 5’te generation af Nada vinmagere i Rombona, og at de, som deres forældre, vil fortsætte med at flaske ”det vidunder der er naturen, og lidt af deres kærlighed”.

Vine de producerer

‘Neta’ Sauvignon Langhe DOC
‘I Parin’ Roero Arneis DOCG
‘Emma’ Vino Rosato
Valeirano Barbaresco DOCG
‘Elisa’ Barbaresco DOCG Rombone
‘Cichin’ Barbaresco DOCG Rombone Riserva
‘Pierin’ Barbera d’Alba DOC
‘Salgà’ Barbera d’Alba DOC
‘Autinot’ Dolcetto d’Alba DOC
‘Serena’ Langhe Nebbiolo DOC
‘La Bisbetica’ Langhe Rosso DOC
‘Dilva’ Vino Spumante di Qualità – Extra Brut
‘La Brà’ Moscato d’Asti DOCG

Vine fra Ada Nada

Neta Langhe DOC Sauvignon, 2021, Ada Nada

DKK 109,00

Barbera D'Alba DOC Pierin 2018, Ada Nada

DKK 115,00

Langhe Nebbiolo Serena DOC 2020, Ada Nada

DKK 115,00

Barbaresco DOCG Elisa 2018, Ada Nada

DKK 265,00