Barbera D'Alba DOC Pierin 2019, Ada Nada
Om vinen
Vinstokkene til denne vin er 40 år gamle og gror på kalkholdige marker omkring Rombone-området i Treisa - alle med sydøstlig eksponering. Jorden er gammel maritimt hævet havbund og undergrunden er rig på hvid mergel og en smule ler. Vinen er ufiltreret og ligger 10-12 måneder på fad efterfulgt af 3 måneders flaskelagring.
Vinen har en flot og dyb rubinrød farve. Duften er pakket med frugt. Multebær og brombær springer op af glasset, mens syrlige noter af mælkesyre og fadlagret balsamico skaber dybde og kontrast til den frugtige næse. Frugten, det lave tanninindhold og den høje syre giver smagen et læskende og saftigt løft som understøttes med et krydret twist af sort peber på vinens finish.
Læs mere om vinen her...
Om producenten
Midt i "Langhes bjerge" i det bakkede landskab tæt ved byen Alba ligger vineriet Ada Nada. Det har det gjort siden 1919, hvor Carlo Nada grundlagde vineriet. Selvom vineriet hviler på stærke traditioner og over 100 års erfaring, så er det samtidig et vinhus, der har formået at følge med tiden.
Alt arbejde i vinmarken udføres med håndkraft. Der anvendes Ingen sprøjtemidler i marken - kun naturgødning. Alt arbejde i vinkælderen udføres med minimal menneskelig indgriben - dvs. der kun anvendes naturgær.
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen:
Houlberg: 5/7 points
"I smagen kommer der bare vildt meget frugt frem ... igen er det kirsebær, tranebær, hindbær og ribs suppleret med en letbitter smag som Campari og syltet lemon, der bidrager med vild friskhed, finesse og nerve, hvilket giver en bedårende og frisk Barbera, der på ingen måder virker hverken tung eller vamset ... shit det er godt, så jeg ender på 90 point."