Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barbaresco Montestefano DOCG 2020, La Ca Növa

Barbaresco Montestefano DOCG 2020, La Ca Növa

DKK 255,00

Om vinen

Druerne til denne vin vokser på ca. 40 år gamle stokke. Stokkene vokser i kalkholdig jord og sand. Montestefano er marken som leverer druerne til denne enkeltmarksvin. Vinen er spontangæret med de naturligt forekommende gærceller på druerne. Vinen ligger på fad i 2 år og 10 måneder på flaske før frigivelse. Der tilsættes et minimum af svovl i processen og vinen er ufiltreret. Der produceres ca. 6.500 flasker årligt af denne vin.

Vinen har en flot granatrød farve. Af husets Barbaresco'er er Montestefano den mest tætte i frugten. Dyb og bølgende kirsebærfrugt med karakterfulde aromaer af æteriske olier, hvor både kamfer og revet appelsinskal strømmer op af glasset. Pakket med smag fremstår de sprøde tanniner som indsvøbt i et tæppe af saftig rødfrugt. Det hele holdes godt sammen af vinens ekspressive mineralitet og ungdommelige syre.


Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med nebbiolo, resten med hhv. barbera og dolchetto.

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 6/7 points - NB: Anden årgang - læs hele anmeldelsen her...

"Vinen er så fint balanceret med mineraler, en frugt med ribs, hindbær, rabarber med stor friskhed. Det er sgu fortsat vildt, at man kan få sådan en enkeltmarks Barbaresco til lige omkring tohundrede kroner."

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 91 points - NB: Anden Årgang
- læs hele anmeldelsen her...

"Det her en fin og enormt behagelig Barbaresco fra den superdygtige producent La Ca Nova... lidt mere stramt og ikke helt så elegant, selvom prisen er den samme."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2025-2035
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent