Barbera d'Asti DOCG 2022, Piero Bussi
Om vinen
Denne Barbera vokser i området Calosso i Piemonte på kalkstensjord 350 meter over havets overflade.
Den gærer i stål og cement og lagres i 6 måneder på franske egetræsfade.
Farven er en meget lys rubinrød. Dufter af røde frugter. Vinen har stor rundhed i smagen, som skyldes at den næsten ingen tanniner har, og syren giver den en stor drikkevenlighed og en friskhed, som gør den til en måltidsvin par excellence, velegnet fra aperitiffer og til fyldige kød- eller osteretter.
Om producenten
I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.
Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen ved at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet
Læs mere om producenten her..
Det siger anmelderne om vinen:
Houlberg - 4,5/7 stjerner - se anmeldelse her..
"Duften er lidt grøn … lidt som ligusterhæk suppleret med nogle kandiserede kirsebær, blommer, rosiner og blåbærtærte, våde fade og mørk sødbitter chokolade, muldjord og en smule lakrids samt masser af tørt træ.
I munden er det en mørk, blød og vamset vin … rigtig bamsevarm med en mørkbitter frugt af brombær, sorte kirsebær, hindbær og en frisk syre, der lige river og gør vinen rank og pågående. Tanniner er der ikke mange af, men syren gør samlet set, at det bliver en vin, der nærmest skriger efter mad. 89 point"