ESSENSEN AF PIERO BUSSI

Altid fokus på kvalitet først i vinmarkerne og derefter i kælderen.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 12 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Chardonnay, Dolchetto, Grignolino, Barbera, Nebbiolo, Moscato

Om Piero Bussi

I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.


Efter 1’ste verdenskrig ophørte Agostino Bussi med at sælge sine druer og startede selv med at lave vin fra sine 1,5 ha. vinmarker. I starten var det kun Barbera og Nebbiolo druer, men i 1960’erne blev arealet udvidet til 4 ha., og sønnen Germano begyndte at lave Moscato d’Asti der er mousserende og sød, og var en meget vanskelig vin at lave på den tid.

Men det gik godt, og sammen med sin søn Piero fik de udvidet arealet til 12 ha. De glemmer ikke det store arbejde der er lagt i markerne, og har altid fokus på kvalitet såvel i vinmarkerne som i kælderen, og bruger derfor kun druer som de selv producerer.

Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen for at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet.

Vine de producerer

Piemonte DOC Cortese
Piemonte DOC Chardonnay
Monferrato DOC Dolcetto
Piemonte DOC Grignolino
Barbera d'Asti DOCG
Barbera d'Asti DOCG Superiore
Calosso DOC “Gamba di Pernice”
Monferrato DOC Rosso "Autumnalis"
Monferrato DOC Rosso "Bricco Castagna"


Vine fra Piero Bussi

Monferrato DOC Rosso "Autumnalis" 2018, Piero Bussi

DKK 78,00

Monferrato DOC Rosso "Bricco Castagna" 2017, Piero Bussi

DKK 108,00