Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barbera d'Asti Superiore

Barbera d'Asti Superiore "Rujon" DOCG 2021, Piero Bussi

DKK 129,00

Om vinen

Barbera d'Asti Superiore 'Rujon' er produceret fra de ældste vinmarker ved Piero Bussi, over 60 år gamle.


Den kalkholdige jord giver vinen stor struktur og krop, så den er ideel at lagre. Den frigives 24 måneder efter høsten efter en lang lagring på franske egetræsfade, som giver den ekstrem elegance og rundhed, afbalanceret af vinens syre, som giver friskhed og drikkevenlighed, selv med høje alkoholniveauer.

Vinen har en intens rubinrød farve med violette nuancer og en bouquet af intense frugtaromaer, hvor moreller og hindbær skiller sig ud. Smagen afslører en struktureret, omsluttende, blød vin med en lang vedholdenhed i ganen.

Om producenten

I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.

Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen ved at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her..

"Duftmæssigt en mørk og dyb Barbera vin, hvor der er en balsamisk frugt med sorte kirsebær, brombær, blommer, saltlakrids, tobak og træagtige noter med noget kanel … mørk, brovten, gnaven samt ret tæt og koncentreret

Smagen er tæt, fyldig, dyb og koncentreret … frugten virker her knap så mørk og er mere kirsebær, hindbær, blommer suppleret med lidt ribssaft uden sukker, masser af vild syre med lemon, citroner, meget renhed i frugten … og samlet giver det faktisk en frisk Barbera. Der er ikke rigtigt tanniner at snakke om, men damm for en lækker og frisk syre, som ætser og svier skønt. 91 point."

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100% Barbera
Drikkemoden
+15 år
Anbefales til
Rødt kød, vildt og ost
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6
Producent