Langhe Nebbiolo DOC 2021, La Ca Növa
Om vinen
Druerne til denne vin vokser på 20 år gamle stokke, som vokser i kalkholdig jord og sand. Vinen er spontangæret med de naturligt forekommende gærceller på druerne. Vinen ligger 8 måneder på fad. Der tilsættes minimum af svovl i processen og vinen er ufiltreret. Der produceres kun ca. 4.000 flasker årligt af denne vin.
Vinen har en granatrød farve. De subtile fadnoter af nykværnet birkeflis og våd skovbund giver en flot modvægt og et perfekt modspil til de rødfrugtige dufte af syrlig kirsebær og jordbær. Tilsæt hertil skønne noter af autolak og benzin. Smagen er saftig og syren stråler gennem den unge frugt som en blankpoleret mønt. Tanninen er til stede, men er virkelig flot pakket ind i alle vinens elegante facetter.
Læs mere om vinen her...
Om producenten
Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med Nebbiolo, resten med hhv. Barbera og Dolchetto.
Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen
Houlberg: 5/7 stjerner - anden årgang - læs hele anmeldelsen her...
"Den minder duftmæssigt selvfølgelig en del om de foregående årgange og er samtidig lige så landlig og animalsk som 2020’eren til at starte med. Derefter kommer der en syndflod af interessante små noter af læder, gazebind, pilleglas, tørrede blomster og tørt blæk … mens frugten er lys, nærmest transparent med umodne kirsebær, hindbær og ribs suppleret med noget fadpræg med sød lakrids, vanilje, svag kanel og røg
For dulmen, hvor det smager sgu og helt barolosk … har denne småsyrlige frugt af rabarber, hindbær og ribs, men også en passende frugtsødme. Den er pivtør, så tanninerne hviner, skriger og hyler, hvor bitterheden er som fra limefrugter og sorte te-blade samt en herlig stringent saftighed, der er så pokkers lækker. 92 point og endda af de store slags."
Rene Langdahl - anden årgang: 93 point.
"Hvorfor er det hus ikke blevet kult endnu ? De laver årgang efter årgang Barbaresco på niveau med Giacosa, og sælges for en brøkdel. Her er en 20er, som optræder som en seriøs Barbaresco og den koster INGENTING. Figen, tranebær, lys ristet kaffe, men den skal have 2 dages luft før den virkelig viser sin næse. Til gengæld viser den sin smag lige med det samme. Harmonisk, tanninen afstemt med frugtrigdommen, letmellemøstlig krydring, eftersmagen med laaaangsomt ankommende tannin. Stor for sin kategori, 93 point.!"
Vinous: 92 point