Monferrato DOC Rosso "Bricco Castagna" 2021, Piero Bussi
Om vinen
Vinen kommer fra Calosso i det centrale Piemonte og er tro mod områdets traditioner lavet af 100 % Nebbiolo. Vinen lagres i 18 måneder på fad før frigivelse.
Flot og sensorisk afbalanceret med en nærmest vægtløs og svævende duftprofil af røde kirsebærfrugter, forførende og indsmigrende noter af hybenrose og mentol samt lidt vanilje og tørrede figner. Smagen er krydret med noter af hvid peber, og frugten virker i munden mørk og saftig med en vibrerende og spændstig syre, der sammen med tanninerne holder flot sammen på hele paletten.
Om producenten
I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.
Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen ved at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet.
Læs mere om producenten her..
Det siger anmelderne om vinen:
Houlberg 5,5/7 stjerner - se anmeldelse her..
"Sådan smager vinen faktisk også … med Nebbiolo druens fine og energiske energi og spændstige syre med et blødt fadlag ovenpå. Sidst kaldte jeg det en Nebbiolo med turboen sat til og steroider i kroppen med et fedtlag til at dække sixpacken på maven og et bredt smil. Det giver fortsat et ret godt billede. Smagen er igen federe end for Nebbiolo generelt, mest kirsebær, brombær og figner, mens den også har tørre og markante tanniner, men alt leveres cremet, smukt og intenst … jeg er sgu pjattet med denne vin og mange Barolo’er burde være misundelig på vinen. 94 point"