Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Sagrantino Di Montefalco Domenico DOCG 2008, Adanti

Sagrantino Di Montefalco Domenico DOCG 2008, Adanti

DKK 215,00

Om vinen

Navnet ”Il Domenico” er en hyldest til vinhusets grundlægger: Domenico Adanti. Druerne til denne unikke enkeltmarksvin gror i kalkholdig jord bestående af sand og ler. Den vestvendte mark ligger i 350 meters højde og er beplantet med de ældste vinstokke i hele området omkring Colciminobakkerne. Vinen ligger på fad i 36 måneder efterfulgt af 24 måneders flaskelagring. 


Duften og smag er fuldstændig unik. Trods vinens alder finder man stadig skønne mørke frugtnoter af sommermodne solbær og syrlig blommekompot. I smagen har disse vine altid høj alkohol og presente tanniner. Men med vinens lange fad- og flaskelagring er både alkohol og tannin slebet flot ned med både sekundære og tertiære duft- og smagsnoter af vanilje, mørk chokolade, bitter espressokaffe, efterårsskovbund og en anelse autolak. 

Læs mere om vinen her...

Producenten

Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.


De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 89 points - læs hele anmeldelsen her...

"Det er virkelig power med power på... massiv duft med masser af frugt og modenhed... det her er i sandhed en vin med lag-på-lag og masser af struktur at gå på opdagelse i."

Årgang
2008
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sagrantino
Drikkemoden
2021-2025
Anbefales til
Grillet ribeye, krydret salami, Stilton og Rochefort
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse