Rosso di Montalcino DOC 2019, Voliero
Om vinen
Andrea Cortonesi opkøber druerne til denne vin fra flere forskellige vinmarker, der alle er placeret ved Canalicchio i den nordlige del af Montalcino. Efter høst bringes alle druerne til hans vingård Uccelliera, hvor han efterfølgende laver denne skønne Rosso di Montalcino. Der laves kun 400 kasser om året af denne Rosso. Vinen er lagret i store slavonske egefade i 8-10 måneder afhængig af årgangen.
Den rødfrugtige næse fremstår med en lethed og elegance så smuk, at man næsten får tårer i øjnene. Jordbærgrød, yoghurt, revet appelsinskal, sødlig pibetobak, vanilje samt en smule oldschool rust står smukt i glasset side om side med Voliero Rosso’s signaturdufte af blomster. Det hænger rigtig godt sammen! Smagen er frisk, saftig og syrlig, og støttes op med behagelig noter af toscanske krydderurter og polerede charmefulde tanniner. Det her er meget drikkeligt.
Læs mere om vinen her...
Producenten
Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.
Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre.
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen:
Houlbergs Vinblog: 5.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...
"Næsen er luftig med tørrede roser, violer, tobak, champignon, ædeltræ, virkelig fin og afbalanceret. Der er skovbund samt en frugt med kirsebær og hindbær, læder og fortsat med denne lille snert af italiensk balsamisk syre, let sødme og mælkechokolade. Hvor er det bare skruet godt sammen.
Det gælder også smagsmæssigt … har en letbitter tørhed, mens frugten er tranebær, syrlig kirsebær, lidt moreller og ribs … samt en smule bitter lemon. Der er et snert peber, lidt balsamiske elementer, rank, ren og stringent … tanninerne er også tørre, men bestemt til at snakke med … hvor er det godt, stramt og tørt … smager sgu som en mini-Brunello, så dermed 93 point."