Sagrantino Di Montefalco Domenico DOCG 2010, Adanti
Om vinen
Navnet ”Il Domenico” er en hyldest til vinhusets grundlægger: Domenico Adanti. Druerne til denne unikke enkeltmarksvin gror i kalkholdig jord bestående af sand og ler. Den vestvendte mark ligger i 350 meters højde og er beplantet med de ældste vinstokke i hele området omkring Colciminobakkerne. Vinen ligger på fad i 36 måneder efterfulgt af 24 måneders flaskelagring.
Duften og smag er fuldstændig unik. Trods vinens alder finder man stadig skønne mørke frugtnoter af sommermodne solbær og syrlig blommekompot. I smagen har disse vine altid høj alkohol og presente tanniner. Men med vinens lange fad- og flaskelagring er både alkohol og tannin slebet flot ned med både sekundære og tertiære duft- og smagsnoter af vanilje, mørk chokolade, bitter espressokaffe, efterårsskovbund og en anelse autolak.
Læs mere om vinen her...
Producenten
Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.
De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.
Læs mere om producenten her...
