Amarone della Valpolicella DOCG 2017, Venturini
Om vinen
Druerne plukkes på marker, hvor stokkene er 30 år gamle, og kun de bedste druer anvendes til at lave denne vin.
Farven er mørk rubinrød. Duften er kompleks og snart åbner den sig og aromaer af kirsebær, violer, nelliker og peber strømmer op af glasset. Smagen er varm og behagelig, med god syre, fløjlsbløde tanniner og en god, lang eftersmag med mørke bær, chokolade og vanilje. Vinen er trods sin kompleksitet overraskende elegant og let at drikke, og slet ikke i retning af tunge, rosinagtige amaroner.
Vinen er lavet af drueklaser som er lagt til tørre i bakker i 120 dage indtil de har tabt 40 % af deres vægt. Derefter er de nænsomt presset og gæret i 20 dage, hvorefter vinen er lagret i egetønder i 24 måneder, og derefter på flaske i 6 måneder.
Producenten
De sydvest-vendte vinmarker ligger i en højde på 250 meter centralt i bakkerne i Valpolicella Classica. Druerne dyrkes på marker med let kalket jord, der ligger på stenterrasser der kaldes ’marogne’, og bliver beskyttet mod sollys af pergolaer.
Såvel Amarone som Recioto laves ved at tørre druer i en proces, der kaldes l’appassimento. Klaser plukkes nænsomt i bakker, der placeres på vel-ventilerede lofter i 3-4 måneder, hvilket koncentrerer sukkerindholdet og aromaerne. Druerne presses i januar eller februar i året efter høsten, og gennemgår derefter en langsom gæring.
Læs mere om producenten her...