ESSENSEN AF PIERO BUSSI
Altid fokus på kvalitet først i vinmarkerne og derefter i kælderen.
ANTAL HEKTARER MED VIN: | 12 ha |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig |
TYPER AF DRUER: | Chardonnay, Dolchetto, Grignolino, Barbera, Nebbiolo, Moscato |
ANTAL HEKTARER MED VIN: | 12 ha |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig |
TYPER AF DRUER: | Chardonnay, Dolchetto, Grignolino, Barbera, Nebbiolo, Moscato |
I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato i Piemonte, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.
Efter 1’ste verdenskrig ophørte Agostino Bussi med at sælge sine druer og startede selv med at lave vin fra sine 1,5 ha. vinmarker. I starten var det kun Barbera og Nebbiolo druer, men i 1960’erne blev arealet udvidet til 4 ha., og sønnen Germano begyndte at lave Moscato d’Asti der er mousserende og sød, og var en meget vanskelig vin at lave på den tid.
Men det gik godt, og sammen med sin søn Piero fik de udvidet arealet til 12 ha. De glemmer ikke det store arbejde der er lagt i markerne, og har altid fokus på kvalitet såvel i vinmarkerne som i kælderen, og bruger derfor kun druer som de selv producerer.
Derudover har Piero Busso også skrevet bogen Gente di Calosso, der handler om byen Calosso, byens historie og nogle af folkene i byen. Han søgte bl.a. hjælp fra den lokale historiker Vittorio Boido og fik også tilladelse til sit forehavende af den daværende borgmester Demichelis Gualtiero
Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen for at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet.