Chianti Classico DOCG 2015, Villa Pomona

Om vinen

Vi skal til den smukke by Siena, hvor Villa Pomona ligger på en bakke lidt nord for byen med en dejlig udsigt til Siena's tårne. Jorden er meget kalkholdig og giver vinen en god kompleksitet. Vinen lagres 8 måneder på fad.

Vinen har en herlig duft af ribs og røde kirsebær. Næsen er klassisk Chianti med urtede noter af grøn tomat-stilk og soltørrede tomater. Vinen er tør med god syre og tannin. Den virker frisk, og med samme rødfrugtige noter som i duften. Frugten går elegant hånd i hånd med smagen af krydderurter. Vinen besidder en knivskarp syre som giver vinen en fast og stringent fornemmelse i munden der varer ved.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Villa Pomona ledes af Monica, der byttede jobbet som dyrlæge ud med vinproduktion, og hun beskriver det som ”én af de mest vanvittige og mest vidunderlige beslutninger jeg har taget”. Hendes dedikation og indiskutable passion for håndværket skinner igennem i hendes vine.

I vinmarkerne lader hun græsset gro mellem rækkerne, og sår kløver og byg som dækplanter. Beskæring, udtynding, fjernelse og blade og høsten udføres manuelt, og i vineriet anvendes naturlig gær til den temperaturkontrollerede gæringsproces.

Læs mere om producenten her..

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 4,5/7 stjerner - se anmeldelse her..
 

- Wine Enthusiast: 89 points

- Anders Grøndahl 91 points

DKK 104,00
Årgang
2015
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2017-2025
Anbefales til
Kødretter på svin, lam og fjerkræ, pizza, charcuteri, tapas og ost.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Neta Langhe Sauvignon, 2019, Ada Nada

Querciolo Riserva Q 2015, Voltumna

Villa Barbi Rosso 2016

Langhe Nebbiolo Serena DOC 2018, Ada Nada