Nobile de Montepulciano DOCG, 2015, Podere Lamberto

DKK 128,00

Om vinen

Druerne til denne vin gror under særlige klimatiske forhold der, skaber god ventilation på alle tider af døgnet. Om morgenen er solen med til hurtigt at få nattens dug på alle vinstokkens druer og blade til at fordamp, og chancer for råd og skimmelsvamp reduceres hermed markant. Vinen har stor koncentration og fylde som både skyldes "Green Harvest" i vinmarken samt "Pump Over-teknik" under vinificeringen. Vinen ældes 12 måneder på store 10.000-liters egefad efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

I glasset har vinen en flot tæt mørkerød farve. Duften viser herlig syltede blommer og sorte kirsebær tilsat en blid note af vanilje fra fadet. Dette her er ikke den lette lyse rød-frugtige stil, som vi ser fra Villa Ponoma. Stilen er her mere rustik, krydret og tæt i frugten, men stadig med den ærketypiske italienske syre intakt. Vinen fremstår særdeles saftig og vibrerende i munden med syrlige noter af fadlagret balsamiko og sødlig tobak.  

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Ægteparet Vittorio og Silvia Bagnasco driver sammen med deres sønner dette unikke agriturismo - et roligt landsted og lille åndehul i det ellers så populært-besøgte turistmål Siena-provinsen. Udover at udlejes værelser/lejligheder drives her også en restaurant og et tilhørende vineri.

Her er der tale om et foretagende med vaskeægte mikroproduktion. På vingården laves der kun 2 slags vine - Rosso di Montepulciano og Vino Nobile di Montepulciano. Den samlede produktion ligger på sølle 5000 flasker, hvoraf de fleste sælges fra vingården. At vi hos Italux allernådigst fik lov at få en hel palle, er således lidt af et "scoop". Fælles for marker er, at de alle dyrkes økologisk.

Det siger anmelderne om vinen

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her...

"I næsen har vinen en virkelig herlig landlighed... Det er blødt og rundt, men har samtidig tilstrækkelig med syre, så der fortsat er styr på tingene. En vin, som mange vil kunne li’."

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
80 % Sangiovese, 20 % Canaiolo og Colorino
Drikkemoden
2017-2024+
Anbefales til
Kødretter på svin, lam og fjerkræ, pizza, charcuteri, tapas og ost.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Barbaresco DOCG Elisa 2016, Ada Nada

Brunello di Montalcino DOCG 2016, Voliero

Arquata Rosso Umbria IGT 2012, Adanti

Querciolo Riserva Q 2015, Voltumna