Carlone Primitivo, 2017, Sampietrana

Carlone Primitivo, 2017, Sampietrana

DKK 89,00

Om vinen

Vinen har en dyb rubinrød farve med en indbydende duft af syrlig rød frugt blandet med krydrede noter af vanilje. Sødmen strømmer op af glasset i alle dens afskygninger af sødlig tobak, vanilje, kanel samt en smule karamel og lys kakaopulver. Smagen er utrolig blid, rund og mild – her kan alle være med! Syren er tilstede men uden at virke skarp. Tanninerne er tilstede men virker bløde som velour. 

Stokkene til denne vin gror på marker rig på både ler og kalk. Vinen macereres på ståltank og hældes efterfølgende på 225 liters barriques af fransk eg. Vinen lagres i 16 måneder på fad efterfulgt af 6 måneder på flaske før frigivelse.

Se yderligere vinbeskrivelse her

Producenten

Cantina Sampietrana er et kooperativ som blev etableret i 1952 mellem en gruppe landmænd, forpagtere og ejere af vingårde i området. Målet var: at kultivere, høste og producere vin af deres egne druer, og markedsføre denne i fællesskab. 

Vingården er lokaliseret i Salento, hvor der både dyrkes lokale og internationale druetyper på de 200 ha vinmarker. Vingården fokuseret på at dyrke vine fra stokke, der nu er mere end 40 år gamle. De tilstræber at anvende bæredygtige metoder, hvor det er muligt, herunder brugen af grøn energi.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2017
Land
Italien
Område
Puglien
Druesorter
100 % Primitivo
Drikkemoden
2020-2022
Anbefales til
Barbecue, gryderetter ala bøf stroganoff
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Arquata Rosso Umbria IGT 2012, Adanti

Kerner Lahn IGT 2020, Castelfeder

Brunello di Montalcino DOCG 2016, Voliero

Barbaresco Montefico Bric Mentina DOCG 2019, La Ca Növa