ESSENSEN AF RENATO CORINO
Skaber synergi mellem vinene og La Morra’s unikke terræn
ANTAL HEKTARER MED VIN: | 8 ha |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig - Integrated agriculture |
TYPER AF DRUER: | Nebbiolo, Barbera, Dolcetto |
ANTAL HEKTARER MED VIN: | 8 ha |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig - Integrated agriculture |
TYPER AF DRUER: | Nebbiolo, Barbera, Dolcetto |
Azienda Agricola Renato Corino blev etableret i 2005, da Renato og hans bror Giuliano efter 20 års samarbejde besluttede at opdele faderens ejendom. Det nye vineri blev bygget i Piemonte i hjertet af Arborina vinmarken, og sammen med datteren Chiara og sønnen Stefano dyrker Renato cru- markerne Arborina, Rocche dell’Annunziata, Conca og Roncaglie i La Morra.
Familien dyrker markerne efter principperne i ’integrated agriculture’, begrænser plantebeskyttelsesmidler til primært kobber- og svovlbaserede produkter, og bruger naturgødning som det eneste gødningsprodukt. Dækplanter gror mellem rækkerne og pløjes ned om vinteren, hvorved det undgås at bruge sprøjtemidler. Høsten foretages manuelt, og den samme omsorg for detaljen udøves i vineriet, hvor druerne først sorteres minutiøst, gæringen udføres under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinene afhængig af ønsket stil på rustfri ståltanke eller egetønder af forskellig alder og til sidst på flaske. Alle vinene er ufiltrerede.
Fokusset er unægteligt på Barolo, og der produceres 5 forskellige, herunder Barolo ’Roncaglia’, som bærer Stefano’s navn og en Barolo Riserva, der laves på vinstokke, der er mere end 50 år gamle. Dertil laves en Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo og en ‘single vineyard’ Barbera: ‘Pozzo’.
Renato og hans familie er kendt for deres utrolige arbejdsmoral, passion og udholdenhed, og det ses i disse vine med stor karakter, koncentration og kompleksitet.