Langhe Nebbiolo DOC 2018, Renato Corino

DKK 110,00

Om vinen

Druerne til denne vin kommer fra marker i hhv. La Morra og Roero. Jorden i La Morra består hovedsagligt af ler og kalk, mens jorden i Roero er mere sandet. Stokkene er 20-40 år gamle. 12 måneder på franske fade, som tidligere har været brugt til deres Barolo’er. Vinen hældes herefter på flaske helt ufiltreret. Der produceres 8000 flasker om året.

Vinen har en dyb rubinrød farve. Bouquet åbner med lidt ristede pinjekerner samt lidt vanilje fra fadet. Duften har en  ungdommelig, levende sprælskhed af lidt grenet og grønstilket bark og frisk, kølig mentol. Men som vinen får lov at udvikle sig i glasset, tager sødlige noter af kandiseret kirsebærsirup og marcipan stille og roligt over. Vinen har en herlig krydret smag. Frugten virker overraskende cremet og blød i munden men balanceres flot med vinens syre og tannin.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Azienda Agricola Renato Corino er et forholdsvis nyt vineri, bygget i hjertet af Arborina vinmarken. Renato og hans familie er kendt for deres utrolige arbejdsmoral, passion og udholdenhed, og det ses i disse vine med stor karakter, koncentration og kompleksitet.

Familien dyrker markerne efter principperne i ’integrated agriculture’. Dækplanter gror mellem rækkerne og pløjes ned om vinteren, hvorved det undgås at bruge sprøjtemidler- Såæedes anvendes der udelukkende naturgødning,  

Læs mere om producenten her...

Det siger anmeldere om vinen

Houlberg - 5/7 stjerner - se hele anmeldelsen her...

"Næsen nærmest emmer af små, syrlige kirsebær, blyanter og tavlekridt, mandler, marcipan, blomsterpollen, estragon og mynte, meget let og næsten æterisk aroma med et lille pirrende tvist... Det smager vildsomt godt … lidt en eksplosiv, fyldig Nebbiolo vin med noget sødme, men det gør samtidig vinen meget likeable, rund, venlig og behagelig... Det smager sgu godt."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2020-2026+
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på

Relaterede produkter

Brachetto d'Acqui 2019, Il Falchetto

Verdeca IGP 2020, Sampietrana

Barolo Bricco Luciani DOCG 2016, Silvio Grasso

Pergole Vece Recioto Classico DOCG 2015, Le Salette