Sagrantino Di Montefalco DOCG 2012, Adanti

Om vinen

Druerne til denne flotte enkeltmarksvin gror i ler- og kalkholdig jord. Marken ligger i 250 meters højde nær byen Bevagna i Umbrien. Druerne håndplukkes først i midt oktober, og opnår herved en markant størrer koncentration - og det kan smages! Vinen ligger på fad i 30 måneder efterfulgt af 24 måneders flaskelagring.


Vinens mørkerøde farve fremstår i glasset tæt og ekstraheret. Duften er massiv, kompakt og med karakterfulde noter af syltede blommer og brombær. De senthøstede druer bibringer duften en intens sødme af tørrede frugt. Stilistisk set er disse vine altid med høj alkohol. Men i denne fortolkning pakkes både alkoholen og tanninerne flot ind i den mørke fuldfede frugt, som trods de presente tanniner giver smagen en nærmest cremet karakter. 


Læs mere om vinen her...

Producenten

Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.


De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Wine Enthusiast: 92 point

Robert Parker 89 points

"Vino Slow" Guida Slow Wine 2018

2018 Gilbert & Gaillard 91/100


4 stars Vinibuoni d'Italia 2018

DKK 164,00
Årgang
2012
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sagrantino
Drikkemoden
2018-2028
Anbefales til
Grillet ribeye, krydret salami, Stilton og Rochefort
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Barbera d'Alba DOCG 2018, La Ca Növa

Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2016, Le Salette

DKK DKK 220,00

Casa Pica Umbria Bianco IGT 2019, Decugnano dei Barbi

Sagrantino Di Montefalco Domenico DOCG 2008, Adanti