Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Sagrantino Di Montefalco DOCG 2012, Adanti

Sagrantino Di Montefalco DOCG 2012, Adanti

DKK 175,00

Om vinen

Druerne til denne flotte enkeltmarksvin gror i ler- og kalkholdig jord. Marken ligger i 250 meters højde nær byen Bevagna i Umbrien. Druerne håndplukkes først i midt oktober, og opnår herved en markant størrer koncentration - og det kan smages! Vinen ligger på fad i 30 måneder efterfulgt af 24 måneders flaskelagring.


Vinens mørkerøde farve fremstår i glasset tæt og ekstraheret. Duften er massiv, kompakt og med karakterfulde noter af syltede blommer og brombær. De sent høstede druer bibringer duften en intens sødme af tørrede frugter. Stilistisk set er disse vine altid med høj alkohol, men i denne fortolkning pakkes både alkoholen og tanninerne flot ind i den mørke fuldfede frugt, som trods de presente tanniner giver smagen en nærmest cremet karakter. 


Læs mere om vinen her...

Producenten

Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.


De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5,5/7 stjerner - se anmeldelse her..

"I munden er vinen fortsat i vild vigør og tanninerne er som altid med Sagrantino crazy vilde og udtørrer munden totalt, lækkert, kraftfuldt og samtidig har vinen en god syre, lidt mentol, sødme, tørhed og så smager det sgu af det bedste fra Umbrien."

Wine Enthusiast: 92 point

Robert Parker 89 points

"Vino Slow" Guida Slow Wine 2018

2018 Gilbert & Gaillard 91/100


4 stars Vinibuoni d'Italia 2018

Årgang
2012
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sagrantino
Drikkemoden
2018-2028
Anbefales til
Grillet ribeye, krydret salami, Stilton og Rochefort
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Brut bianco, De Sipio

Viognier Umbria IGT 2019, Madonna del Latte

Barolo Arborina DOCG 2017, Renato Corino

Langhe Nebbiolo DOC 2021, Silvio Grasso