Valpolicella Superiore I Progni DOC 2016, Le Salette

DKK 130,00

Om vinen

Enkeltmarksvin hvor druerne kommer fra marken I Progni. Marken, som ligger i hjertet af Valpolicella Classico, er opkaldt efter den bæk/å - Progni, som løber gennem marken. Svingende temp. ml. dag/nat giver et mikroklima i marken, som er unik for området. Vinen udtrykker høj mineralitet, og er man generelt interesseret i “terroir”, så er denne enkeltmarksvin særlig interessant. Stokkene er 15-20 år gamle. Vinen ligger på stål i 4 måneder hvorefter der udføres 2.gæring på drueresterne fra husets amarone-vine. Vinen lagres herefter 18 måneder på fad efterfulgt af 3 måneder på flaske. 

Dybe og mørke noter af tørrede figner, rosiner og dadler skaber et solidt fundament, som understøttes af en svag sødme af tobak og kandiseret rødfrugt. I smagen er det den røde frugt der tager scenen. Corvinadruen med dens karakteristiske smag af røde frugter og krydderier smelter på smukkeste vis sammen med Rondinelladruens diskrete duft af blomster, og giver de rødfrugtige nuancer vinger så lette som cellofan. Vinens tanniner er tilstede, men de virker ikke presserende og bitre. De agerer i munden som silke over tungen. Det her er stor Ripasso! – Ikke tung, ikke let, men stort!


Læs mere om vinen her...

Om producenten

Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera.

Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene. 

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her.
"Næsen er langt mere spændende … og der sker nu langt mere, fx ganske animalsk, landlig, mere kompleks duft og samtidig lettere end forventet. Vinen har dog nogen fylde og en lækker frugtrig kraft, der heldigvis er langt lettere og finere end normalt for Ripasso vine. Den fine lethed gør virkelig vinen pænt interessant og hæver den et niveau over tilsvarende vine."

Flaskehalsen - 5/6 stjerner eller 91 points - se anmeldelse her.

"Her er der en flot fylde og en krydret Ripasso-feeling, der giver plads til Corvina- og Rondinella-druernes forskelligheder og som samtidig samler indtrykkene til en dejlig helhed, der kan noget særligt."


Wine Enthusiast: 88 points - Kerin O'Keefe

"Mature dark-skinned berry, tobacco and leather aromas shape the nose. The solid palate offers blackberry jam, clove and vanilla alongside smooth tannins."

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70 % Corvina/Corvionone, 30 % Rondinella/Oseleta
Drikkemoden
2019-2026+
Anbefales til
Pasta, grillet kød, risotto, kødretter ala bøf stroganoff, rosastegt andebryst og flæskesteg.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på

Relaterede produkter

Moscato d'Asti Tenuta del Fant 2019, Il Falchetto

Pinot Grigio 2017, Voltumna

Barbaresco DOCG 2018, La Ca Növa

Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero