Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Querciolo Sangiovese 2015, Voltumna

Querciolo Sangiovese 2015, Voltumna

DKK 165,00

Om vinen

Vingården har flere marker som alle er placeret ca. 300 meter over havets overflade, og denne vin kommer fra den en mark der hovedsageligt er ler. Arbejdet i vinmarken sker ud fra en biodynamisk tilgang, hvor man tilstræber at skabe en bred biodiversitet omkring selve vinstokken uden brug af sprøjtemidler og pesticider. 

Vindruerne omgives hver morgen af en tæt tåge som indhyller hele vinmarken. Dette skaber perfekte betingelser for at udvikle en smule botrytis i druerne. Vinen er lagret på små fade i 18 måneder.

Duften er en sand potpourri af mørke frugter. Solmodne blommer harmonerer smukt med krydrede noter af sort peber, sødlig tobak og vanilje fra fadet. En fuldmoden frugt strømmer fra glasset, og viser sammen med de krydrede noter en behagelig varme. Selvom det med denne vin er svært at tale om lethed og elegance, så er denne vin sammenlignet med sin ”storebror”, Querciolo Riserva Q, markant lettere i udtrykket.

Smagen er utrolig saftig, og vinens syre formår på smukkeste vis at balancere den mørkefrugt, så den ikke virker tung. Syren renser godt op i munden, mens de dybe nuancer giver syren en silkeblød fornemmelse i munden. Det her smager bare rigtig godt! Vinen har en forholdsvist langt finish.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Valeria og Marzio Politi er vinmagerne bag Voltumna. De har 2,5 ha vinmarker på deres ejendom på 5 ha, som er placeret i Dicomano i Mugello dalen nord for Firenze. Denne brede grønne dal, hvor floden Sieve går på kryds og tværs, afgrænses mod nord af de Toskanske Appeniner og mod syd af bjerget Monte Giove.

De stillede spørgsmål ved anvendelse af industrielt producerede pesticider i landbruget, og valgte at dyrke jorden biodynamisk i Voltumna, med den hensigt at lave vine, der er ‘så naturlige som muligt’.

Deres vine er baseret på druetyperne Sangiovese, Pinot Noir og Pinot Grigio, gæringen udføres med naturlig gær, og de færdige vine bliver ikke klareret eller filtreret

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her..

"Det er rasende godt for en sådan Toscana IGT vin .. nærmest en lille genistreg til prisen."

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100% Sangiovese
Drikkemoden
2019-2024+
Anbefales til
Krydrede kødretter af okse, lamme- og vildtkød. Tapas med faste oste og tørret/saltet kød.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Toscano Sangiovese IGT 2016, Fabbrica

Querciolo Riserva Q 2015, Voltumna

Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero

Chianti Classico Riserva DOCG 2017, Villa Pomona