Villa Le Sorgenti DOCG Riserva 2016

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra to forskellige vinmarker - Fonte Gaia og Cappaccio. Fælles for disse er at de begge består af kalk, sand og ler. Vinen ligger i 18 måneder på fad. Vinen laves kun i de allerbedste årgange, og denne 2016-fantom-årgang er kun produceret i sølle 5.300 eksemplarer.

Duften virker nærmest cremet i udtrykket med sødlige noter af vanilje, pibetobak og nelliker, som skaber dybde og varme til den skønne rødfrugtige næse af syltede kirsebær. Den ungdommelige frugt og harmonien mellem frugten og fadet spiller flot sammen. Smagen er dyb, moden og med stor fylde. Syre og tannin virker er tilstede men fremstår poleret og med fløjlsblød elegance.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Le Sorgenti har gradvis udviklet fokus på produktion af vin og ekstra jomfru olivenolie. Siden de overtog ejendommen i 1974 har Gabriele og hans hustru Elisabetta været dedikeret til en autentisk form for landbrug, der tilstræber at ære jordens frugter.

Som trænet ønolog anvender han principper som gaiasophi (hvor man ser jorden som en levende organisme) og biodynamik i såvel vinmarkerne som kælderen. Et fundamentalt princip i deres tilgang er den absolutte respekt for råvarerne. De har fravalgt kunstige kemikalier og dyrker med udgangspunkt i de forskellige mikro klimaer både lokale og internationale druer, og fremhæver på denne måde områdets potentiale for dyrkning af kvalitetsvine.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 4.5/7 stjerner - se anmeldelse her...

"Sikke en herlig syrlig, flæsket og mørk duft … Selvom vinen også smagsmæssigt er fed, mørk og har en vis sødme, så har den alligevel en meget elegant nerve … Det er klart 4,5 fede, mørke fingre med pil op."

International Wine Challenge - Bronzemedalje.

DKK 188,00
Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
90 % Sangiovese, 10 % Malvasia Nero
Drikkemoden
2019-2025+
Anbefales til
Steak Florentine, kødretter på svin, lam og fjerkræ, pizza, charcuteri, tapas og ost.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Barbaresco Montestefano DOCG 2017, La Ca Növa

Brut bianco, De Sipio

Vigne delle Monache Salice Doc Riserva, 2013, Sampietrana

DKK 57,80DKK 68,00

Barbera D'Alba DOC Pierin 2016, Ada Nada