Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF CASTELFEDER

Et projekt for livet


ANTAL HEKTARER MED VIN: 67 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Lagrein, Pinot Noir, Müller Thurgau, Chardonnay, Pinot Blanc, Schiava, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Moscato Giallo, Merlot, Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Kerner

Alfons Giovanett grundlagde Castelfeder i 1969 efter at han havde gået på det prestigefyldte vinakademi Edmund Mach Foundation i San Michele all’Adige. Vineriet var først placeret i Egna og Alfons fokuserede på 3 druesorter, Lagrein, Pinot Noir og Schiava.


Næsten 2 årtier senere, i 1989, overtog sønnen Günther og hans kone Alessanda officielt ledelsen af Castelfeder, og de gennemførte markante ændringer. Vinproduktionen blev flyttet til Cortina all'Adige, medens de beholdt kontor og lager i Egna, og de investerede i nye vinmarker og introducerede nye teknologier i vineriet, hvilket førte til øget produktion og introduktionen af nye vine. 3’ie generation, børnene Inis og Ivar er allerede aktive i arbejdet på vineriet.


Castelfeders vinmarker omfatter et areal på 67 ha, og er placeret i 220-1000 meters højde i et område der rækker 30 km fra Marano til Salorno. Samspillet mellem terroir, højde, geografi og forskellige mikroklimamer muliggør dyrkning af 13 forskellige druesorter, hvoraf 70 % er hvide. I 2018 påbegyndtes et enkelt-vinmarks projekt for Pinot Noir, som har resulteret i 3 forskellige vine, Buchholz, Glen og Mazon, som hver især udtrykker de enkelte vinmarkers karakter.


Der anvendes forskellige teknikker i vineriet, og det muliggør fremstillingen af alt fra de friske Mont Més vine til den fyldige og specielle vin ”Tecum” Pinot Blanc som tilbringer 12 måneder ”on the lees”, hvilket vil sige at sedimenter fra gæringer får lov til at blive i tanken i 12 måneder.


Giovanett familiens tilgang er funderet på 3 principper: tid, tålmodighed og tradition. Det handler om at behandle druerne og vinene forsigtigt, og med respekt for deres individuelle karakter og oprindelse. 3 generationer har indtil nu arbejdet på Castelfeder, alle med det samme mål om med pionerånd at fremstille autentiske vine.

Vine de producerer

Bergum Novum – Riserva Collection
Castelfeder Selection Single Vineyards – Pinot Nero Selection
Pinot Selection, Aromatic Selection
Indigenous Selection ‘Mont Mès’ – Young and Fresh
‘Tecum’ – Special Edition Pinot Bianco

Vine fra Castelfeder

Lagrein Rieder DOC 2019, Castelfeder

DKK 115,00

Kerner Lahn IGT 2020, Castelfeder

DKK 119,00

Pinot Nero Buchholz DOC 2019, Castelfeder

DKK 139,00